NOS Sport

Dorsman zwemt op 100 meter schoolslag naar tweede goud in Parijs

Dorsman pakt tweede gouden medaille in Parijs

Rogier Dorsman heeft op de Paralympische Spelen in Parijs goud veroverd op de 100 meter schoolslag. Het is het tweede goud voor de Nederlander deze Spelen. Eerder pakte hij het goud op de 200 meter wisselslag, nadat hij ook al zilver had gewonnen op de 400 meter vrije slag.

In de klasse voor visueel beperkten zwom Dorsman in een tijd van 1.11,07 naar het goud en prolongeerde daarmee zijn paralympische titel. Zijn grote concurrent Yang Bozun was een seconde langzamer en pakte het zilver (1.12,26). Het brons was er voor de Oekraïner Danylo Chufarov (1.12,720).

Dorsman pakt tweede paralympisch zwemgoud in Parijs: 'Fantastisch, winnen verveelt nooit'

Morgen komt Dorsman nog in actie op de 100 meter vlinderslag. Daarna is de Nederlandse zwemmer echt uitgezwommen in Parijs. Dorsman stond tot nu toe op vier van de zes afstanden waaraan hij meedoet in de finale.

Dorsman hoopt morgenochtend zich in de series van de vlinderslag te kwalificeren voor de finale en wie weet nog een medaille aan zijn paralympische collectie toe te voegen.

Met nu al twee gouden en een zilveren medaille kan Dorsman in ieder geval al met goede gevoelens terugkijken op zijn Paralympische Spelen. Alhoewel hij toch liever zijn debuut in Tokio had overtroffen.

De toen 22-jarige Dorsman behaalde maar liefst drie gouden medailles: op de 100 meter schoolslag (SB11), de 200 meter wisselslag (SM11) en de 400 meter vrije slag (S11).

Geen podium

Thijs van Hofweegen eindigde vandaag bij de 100 meter vrije slag op de vijfde plek. Over twee dagen heeft Van Hofweegen nog een kans in het zwembad, dan hoopt hij zich in de ochtend te kwalificeren voor de finale van de 100 meter rugslag.

Ook Thomas van Wanrooij kwam nog in actie in de zwemfinale op de 100 meter schoolslag. Hij eindigde als zevende.

Advertentie via Ster.nl