Ashley Paul Griffith
NOS Nieuws

Australische kinderopvangmedewerker bekent misbruiken tientallen kinderen

In Australië heeft een voormalig medewerker van een kinderopvang bekend dat hij tientallen meisjes seksueel heeft misbruikt, verkracht en uitgebuit. Hij deed dat tussen 2003 en 2022 op verschillende locaties in Australië en in de Italiaanse stad Pisa.

De politie noemt de 46-jarige Ashley Paul Griffith "een van de ergste pedofielen die het land ooit gezien heeft". Tegen de man liggen 307 aanklachten. Het kostte de rechter in Brisbane meer dan twee uur om die voor te lezen. De man heeft aan alle aanklachten schuld bekend.

Volgens de Australische nieuwszender ABC hebben de aanklachten betrekking op ongeveer 60 kinderen. Bijna alle slachtoffers waren jonger dan 12 jaar.

'Verschrikkelijk moment'

Veel ouders van slachtoffers waren in de rechtszaal aanwezig. Tegen ABC noemt een ouder het een verschrikkelijk moment dat ze bij de politie haar kind moest identificeren op basis van een foto van de medewerker.

"We zien nu mensen naar de kinderopvang gaan en dan moet ik constant denken aan wat er met mijn kind daar gebeurd is", zegt een moeder van een van de slachtoffers. De vader van het kind zegt dat het moeilijk te geloven is dat iemand "zo lang met zoiets weg kon komen".

De man uit de stad Gold Coast werd in augustus 2022 gearresteerd wegens het maken en bezitten van kinderporno. Hij werd daarna beschuldigd van meer dan 1400 misdrijven, waaronder tientallen verkrachtingen, tegen 91 kinderen. Later werd het aantal aanklachten sterk teruggebracht, naar 307.

Griffith zal zijn straf op een later moment horen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl