Neghli bezorgt Sparta op valreep eerste zege en Willem II eerste verlies

Bekijk de samenvatting van Willem II - Sparta Rotterdam

In een slotfase van kerende kansen heeft Sparta Rotterdam in Tilburg aan het langste eind getrokken tegen Willem II. Camiel Neghli maakte in de 89ste minuut op subtiele wijze het winnende doelpunt: 1-2.

Voor het naar de eredivisie gepromoveerde Willem II was het de eerste nederlaag, voor het ongeslagen Sparta de eerste overwinning. De vorige drie wedstrijden van de Rotterdammers eindigden in een gelijkspel.

Na een slordig en saai begin kwam het duel pas na dik twintig minuten met een kopbal van Sparta-spits Tobias Lauritsen een beetje los. Het slot van de eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg, maar Willem II stuitte op een uitblinkende doelman Nick Olij.

De voor Oranje opgeroepen Olij redde op een kopbal van Cisse Sandra, dook een schot van de Belg uit de kruising en had ook een goede redding in huis op een inzet van Kyan Vaesen.

Drie minuten na rust sloeg Sparta toe. Via Willem II'er Amine Lachkar kwam de bal voor de voeten van Pelle Clement en in zijn 150ste eredivisiewedstrijd schoot de Spartaan laag in de hoek raak.

Afgekeurde goal

Via Rick Meissen vond Sparta opnieuw het net, maar deze goal werd afgevlagd vanwege buitenspel. Op de beelden was dat nauwelijks te zien en scheidsrechter Allard Lindhout werd naar de kant geroepen om de beelden zelf te bekijken.

Nick Olij duikt de bal uit zijn doel
    Pelle Clement viert de 0-1 met Djevencio van der Kust
    Cisse Sandra
    Allard Lindhout keurt de goal af

Lindhout bleef bij zijn besluit, de treffer werd niet alsnog goedgekeurd en daardoor hield Willem II hoop. In de 84ste minuut kwamen de Tilburgers op gelijke hoogte. Olij was kansloos op een door Mike Eerdhuijzen van richting veranderd schot van Sandra.

Een remise leek in de maak, tot Neghli de bal uit stand prachtig in de linkerhoek mikte en Sparta de winst bezorgde.