Meerdere schepen zijn door de brand verwoest
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Brand op schepen in haven Hoorn onder controle, geen gewonden

In een jachthaven in Hoorn heeft een brand gewoed op drie boten. Inmiddels is de brand onder controle. Er raakte niemand gewond.

De brand brak rond 11.00 uur uit op een van de schepen en sloeg over naar twee naastgelegen boten. De brandweer had het vuur al snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de boten beschadigd raakten.

Volgens de veiligheidsregio zijn twee schepen gezonken. "De brandweer probeert nu te voorkomen dat de derde boot ook zinkt", zegt een woordvoerder tegen NH. Ook wordt er nog nageblust en wordt vervuild water opgeruimd.

Persoon overboord

Eerder bestond het vermoeden dat er iemand aanwezig was op de boot waar de brand uitbrak, en dat die persoon overboord was geslagen. Een duikteam heeft gezocht naar mensen in het water, maar daar werd niemand aangetroffen.

Inmiddels is duidelijk dat er geen mensen aan boord waren. "De eigenaar van de boot waar de brand begon heeft bevestigd dat er niemand op de boot aanwezig was", meldt de veiligheidsregio.

Bij de brand kwam veel rook vrij, volgens NH was boven de haven een enorme rookwolk te zien. De veiligheidsregio riep omwonenden op om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. Boten die in de rook lagen, werden met behulp van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl