NOS NieuwsAangepast

Marechaussee kan op alle locaties weer noodpaspoorten uitgeven

De Koninklijke Marechaussee kan op alle locaties weer noodpaspoorten uitgeven. Ook de locatie in Hoek van Holland werkt weer, schrijft de organisatie op X. De andere locaties waren al eerder weer werkend. De uitgifte was vandaag urenlang niet mogelijk door een storing in het systeem.

Staatssecretaris Tuinman van Defensie zei eerder vandaag dat het probleem voortkwam uit de grote ICT-problemen van afgelopen woensdag. De systemen die toen uitvielen, zijn de afgelopen dagen opnieuw opgestart. "Daar hebben we in een systeem, in ons eigen netwerk, wat problemen mee. Het loopt niet lekker", zei hij. "Het oplossen heeft onze hoogste prioriteit."

Noodpaspoorten zijn er vooral voor mensen die een reis moeten maken die niet uitgesteld kan worden, maar die erachter komen dat hun paspoort verlopen of kwijt is. De marechaussee verstrekt ongeveer 65 noodpaspoorten per dag, vanuit acht locaties in Nederland.

Netwerk van Defensie

Afgelopen woensdag hadden verschillende organisaties problemen door een softwarefout op een van de IT-netwerken van Defensie. Ook die dag konden geen noodpaspoorten afgegeven worden. Daarnaast waren er nog veel meer problemen. Zo waren hulpdiensten slecht bereikbaar en werd het vliegverkeer op Eindhoven Airport stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl