Vlammen komen uit het dak in Roermond
NOS NieuwsAangepast

Autobrand slaat over op huis in Roermond, brandweer vermoedt brandstichting

In Roermond heeft een grote brand gewoed in een woonhuis. De vlammen kwamen uit het dak. De politie gaat uit van opzet: het vuur is waarschijnlijk aangestoken bij auto's die voor het huis geparkeerd stonden. Tegen 06.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Het is niet duidelijk of er tijdens de brand mensen in het huis waren. De brandweer probeerde daar duidelijkheid over te krijgen, maar het was vanochtend nog niet veilig genoeg om in de woning te zoeken. De politie zoekt met een drone naar mogelijke slachtoffers en heeft de woning afgezet voor onderzoek.

"De politie heeft de woning aangemerkt als plaats delict. Dat betekent dat de politie een onderzoek naar de toedracht van de brand zal doen. Het huis kan momenteel niet worden onderzocht op eventuele vermisten", zegt een woordvoerder van de brandweer tegen L1 Nieuws.

De vlammen kwamen uit het dak:

Grote brand in woning Roermond: 'Ik hoorde harde knallen'

De woning en de auto's kunnen als verloren worden beschouwd. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. Volgens de brandweer hebben omwonenden een explosie gehoord voordat het vuur uitbrak. "De pui van het slaapkamerraam lag op straat en dat gebeurt niet zomaar."

De brandweerwoordvoerder laat weten dat er een gasfles in de woonkamer is gevonden. "Die is gekoeld. Ook stonden er flessen in de achtertuin."

Gisteren waren er ook meerdere autobranden in Roermond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de branden van vannacht en die van gisteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl