Van Zon en Montanus in Parijs op de Paralympische Spelen
NOS Sport

Tafeltennisduo Van Zon/Montanus verliest in achtste finales van China

Tafeltennissers Kelly van Zon en Jean-Paul Montanus zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van het gemengd dubbelspel op de Paralympische Spelen in Parijs.

In de achtste finales nam het Nederlandse duo het op tegen het als vierde geplaatste Chinese duo Zhao/Mao. Van Zon en Montanus wisten het hun tegenstanders nog knap lastig te maken, maar in die vierde en vijfde game waren de Chinezen oppermachtig.

De Chinezen namen in de eerste game een voorsprong, maar konden in de tweede en derde game rekenen op meer weerstand. Van Zon en Montanus pakten met 11-9 knap de tweede game, ook de derde game ging naar de Nederlanders al ging dat niet zo gemakkelijk.

Net niet

Van Zon/Montanus had maar liefst vijf gamepoints nodig om de derde game te veroveren. Daarna leek het Nederlandse duo het even kwijt en ging de vierde game in een rap tempo van vijf minuten naar de Chinezen met 11-8.

In de vijfde en laatste game gaven Van Zon en Montanus een 3-0 voorsprong uit handen. Op 10-3 hadden de Chinezen de eerste kans om de wedstrijd af te maken, uiteindelijk had het duo Zhao/Mao genoeg aan het derde matchpoint.

Zowel Van Zon als Montanus doet nog mee in het enkelspel. Van Zon verdedigt haar paralympische titel van Tokio.

Advertentie via Ster.nl