De touringcar kwam tot stilstand tegen een woning
NOS NieuwsAangepast

Bus met bruiloftsgasten botst tegen huis in Beek en Donk, chauffeur omgekomen

In het Brabantse Beek en Donk is een touringcar met bruiloftsgasten tegen een huis gebotst. Daarbij is de chauffeur van de touringcar overleden, meldt de brandweer op X. Twee inzittenden raakten lichtgewond, aldus de politie. Alle passagiers konden op eigen kracht uit de bus komen.

Volgens de politie Oost-Brabant werd de chauffeur van de bus, een man van 79 uit Someren, onwel en verloor hij de macht over het stuur, waarna de touringcar van de weg raakte.

Een ooggetuige vertelt dat het chaos was op de plek van het ongeluk:

Touringcar met bruiloftsgasten botst tegen huis: 'Dat het zo moet eindigen'

Op foto's is te zien dat de bus ook auto's heeft geraakt, voordat het voertuig tegen de muur van het huis tot stilstand kwam. De schade aan de woning lijkt beperkt.

Volgens een vrouw die in de buurt woont had het heel anders kunnen aflopen. "Ik ben blij dat er een betonnen muurtje en auto's stonden, die hebben de bus nog een beetje afgeremd", zegt ze tegen Omroep Brabant. "Als de bus een boom had geraakt of in het kanaal was beland was het een heel ander verhaal geweest."

De politie schrijft op X dat specialisten van de afdeling Verkeersongevallenanalyse zijn ingeschakeld om het ongeluk te onderzoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl