NOS NieuwsAangepast

Britse man doodgebeten door eigen hond

Een man in Engeland is dinsdag doodgebeten door zijn eigen hond. Het baasje werd thuis aangevallen door de XL bully en werd 's avonds dood gevonden. De politie heeft de hond doodgeschoten.

Het incident gebeurde in Accrington, een kleine veertig kilometer ten noorden van Manchester. Het slachtoffer is een man van 53. Het is niet duidelijk hoe het precies is misgegaan.

Agenten die op de melding afkwamen, zeggen dat ze geen andere keus hadden dan de hond te doden. Ze vreesden dat het dier nog meer mensen zou aanvallen.

Verboden ras

De XL bully dog kan volgens de BBC zwaardere verwondingen veroorzaken dan andere soorten, door de krachtige kaken. "Als ze je eenmaal vastgrijpen, laten ze niet meer los", zegt een deskundige tegen de omroep.

Het bezitten van dit ras is sinds 1 februari verboden in Engeland en Wales, tenzij er een vrijstelling is verleend. Dat verbod volgde op een reeks aanvallen op mensen. Baasjes die nu nog zo'n hond hebben, moeten het dier laten castreren en in het openbaar een muilkorf aan doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl