Ibrahim Osman
NOS Voetbal

Feyenoord huurt Ghanese aanvaller Osman (19) van Brighton

Feyenoord huurt Ibrahim Osman (19) voor dit seizoen van Brighton. De aanvaller uit Ghana werd deze zomer door de Engelse club voor 19,5 miljoen euro overgenomen van FC Nordsjaelland. Bij de Deense club was de tweevoudig international afgelopen seizoen goed voor tien doelpunten in 44 wedstrijden.

"Bij Feyenoord krijgen jonge spelers de kans om zich te ontwikkelen", zegt Osman. "Voor mijn ontwikkeling is het goed om hier te spelen en facetten van mijn spel te verbeteren. En ik wil met mijn kwaliteiten het team helpen om mooie dingen te bereiken in de eredivisie en in Europa."

Nog verblijfsvergunning

Feyenoord kan nog niet direct beschikken over Osman. De Ghanese international is nog in afwachting van zijn gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid, die hij nodig heeft om speelgerechtigd te zijn.

Feyenoord versterkte zich eerder deze week al met Hugo Bueno. De Spaanse linksback met ervaring in de Premier League wordt voor een jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers.

Met de komst van Bueno heeft Feyenoord meer opties op de linksbackpositie. Oranje-international Quilindschy Hartman is nog aan het revalideren van een zware knieblessure. Bij het eerste competitieduel tegen Willem II (1-1) stond de Peruaan Marcos Lopez zaterdag op die plek. Deze zomer nam Feyenoord ook linksback Gijs Smal over van FC Twente.

Carranza en Hadj Moussa

Naast de linksbacks Smal en Bueno haalde Feyenoord deze zomer nog twee nieuwelingen: de aanvallers Julian Carranza en Anis Hadj Moussa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl