De bordjes in kwestie
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Tour de Femmes-bordjes massaal gestolen in het Westland

Gele bordjes die de route van de Tour de Femmes aangeven in het Westland, blijken erg in trek. De afgelopen weken zijn al veel bordjes gestolen, bevestigt de gemeente aan Omroep West.

"We zijn ze aan het vervangen, want we vinden het belangrijk dat de route gefietst kan worden. Daar zit wel een eind aan. We kunnen de bordjes maar een aantal keer vervangen, daarna is het geld hiervoor op", aldus een woordvoerder.

De Tour de France Femmes begint maandag in Rotterdam en komt diezelfde dag ook door de regio Westland. Liefhebbers kunnen het Westlandse deel van het parcours nu ook al rijden door de gele bordjes te volgen.

Geen aangifte

Op de route van 23,4 km ontbreekt inmiddels een groot deel van de bordjes. Vermoedelijk zijn ze weggehaald door mensen die een fysieke herinnering aan de Tour de Femmes willen, schrijft de regionale omroep.

De gemeente doet geen aangifte van diefstal, maar onderzoekt of de bordjes op een manier bevestigd kunnen worden dat ze minder snel worden meegenomen. "We zijn nog niet van plan aangifte te doen, maar het hangt er wel van af hoe vaak ze nog worden gestolen", aldus de woordvoerder.

Advertentie via Ster.nl