De arrestatie van een van de tieners
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Tieners van 13 en 16 opgepakt na mislukte overval op natuurcentrum

Twee tieners van 13 en 16 jaar hebben gisteren geprobeerd om een natuurcentrum in Gorinchem te overvallen. Ze droegen bivakmutsen en hadden mogelijk een vuurwapen bij zich. De jongens zijn opgepakt en zitten nog vast, schrijft de regionale omroep Rijnmond.

Natuurcentrum Gorinchem bestaat onder meer uit een speeltuin en een kinderboerderij en is op maandag gesloten voor bezoekers. Rond 15.30 uur waren er wel vier personeelsleden toen twee jongens over de hekken klommen.

"We hoorden geluid in onze lunchruimte en dachten dat er een pauw binnenkwam. Twee van mijn collega's liepen ernaartoe met het idee om die pauw weg te jagen, toen ze iemand met een bivakmuts zagen", zegt directeur José Wienese, die zelf aanwezig was.

"Het personeel schreeuwde en we hebben met vier man de achtervolging ingezet. Dat resulteerde erin dat een van de jongens een wapen trok en op een van de collega's richtte."

Speurhonden

De alarmcentrale adviseerde het personeel vervolgens om niet verder in te grijpen en de jongens gingen ervandoor. Kort daarna kon de politie de 16-jarige jongen aanhouden. Een wijkagent pakte de 13-jarige verdachte later op, nadat hij was herkend op een foto.

De politie heeft in de buurt met speurhonden gezocht naar het (nep)wapen, maar dat is niet gevonden.

Volgens de directeur van het natuurcentrum is de impact op het personeel groot, maar vanochtend zijn de deuren van de kinderboerderij en de speeltuin weer gewoon opengegaan voor het publiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl