Een bus in Bremen
NOS Nieuws

Duitse jongen van 15 steelt bus en neemt passagiers mee

In de Duitse stad Bremen heeft een 15-jarige jongen een bus gestolen en er een stuk mee gereden. De politie maakte na enkele kilometers een einde aan het plezierritje.

De tiener had zich gisteravond bij een chauffeur voorgesteld als de nieuwe stagiair. Volgens de politie had hij veel detailkennis, hij kon zelfs de baas van het busbedrijf bij naam noemen.

Aan het einde van zijn dienst droeg de chauffeur hem over aan een collega. De jongen had er toen blijkbaar genoeg van om bijrijder te zijn: kort nadat hij met de chauffeur was uitgestapt op een plein in het midden van de stad keerde hij alleen terug naar het voertuig en ging er met de bus vandoor.

Nadat hij zo'n 8 kilometer door de stad had gereden, besloot hij dat hij ook passagiers kon oppikken. "De nietsvermoedende passagiers dachten met een reguliere chauffeur te maken te hebben", meldt de politie.

Geen gewonden, wel lakschade

Inmiddels hadden de chauffeurs de diefstal van hun bus opgemerkt en de politie gewaarschuwd. Na een ritje van ruim 10 kilometer werd de jongen tot stoppen gedwongen.

Er is niemand gewond geraakt, maar de bus heeft wel wat lakschade opgelopen. De politie roept stadsgenoten in Bremen daarom op het te melden als ze gisteravond in de stad een ongeluk met een bus hebben gezien.

De jeugdige chauffeur werd door zijn vader van het politiebureau opgehaald. Hij legde uit dat zijn zoon autisme heeft en enthousiast wordt van voertuigen en techniek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl