De feestzaal van Saint-Pierre
NOS Nieuws

Dode en tientallen gewonden door instorten terras Franse feestzaal

In Frankrijk is op een bruiloftsfeest het terras van een partycentrum ingestort. Daardoor is volgens regionale media één dode gevallen, een vrouw van 69. Er zijn ook bijna veertig mensen gewond geraakt. Vier zijn er slecht aan toe, de anderen hadden lichtere verwondingen.

De feestzaal ligt in het plaatsje Saint-Pierre, in het departement Cantal, in het midden van het land. Zo'n honderd mensen hadden zich daar voor een trouwfeest verzameld toen een houten terras van zo'n honderd vierkante meter aan het begin van de avond instortte.

Vier helikopters

Er kwam direct een grote reddingsoperatie op gang. Vanuit de hele regio, ten westen van Clermont-Ferrand, kwamen hulpverleners naar het dorpje, waar maar 150 mensen wonen. Er werden vele tientallen brandweerlieden, politiemensen en ambulancemedewerkers opgeroepen.

Er werden vier helikopters ingezet om gewonden naar ziekenhuizen te brengen. Volgens regionale media duurde de hulpoperatie tot in de late avond.

Hoe het terras ineens kon instorten, is niet duidelijk. Het openbaar ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl