De orkaan leidde eerder vandaag al tot wateroverlast in de Filipijnse hoofdstad Manilla
NOS NieuwsAangepast

Taiwan zet zich schrap voor orkaan Gaemi: bedrijven, scholen en beurs dicht

Taiwan maakt zich op voor de komst van orkaan Gaemi. De verwachting is dat die aan het begin van de avond (lokale tijd) aan land komt. Vanwege de voorspelde hevige regen en harde wind hebben mensen vrij gekregen van hun werk, zijn de meeste vluchten geannuleerd en blijft de beurs van Taiwan dicht.

Op het eiland ten oosten van China zijn ook de scholen dicht. De straten van de hoofdstad Taipei liggen er verlaten en regenachtig bij.

De regering heeft meer dan 1000 rubberboten klaarliggen vanwege mogelijke overstromingen. Ook is er eten, water en communicatieapparatuur naar afgelegen gebieden gestuurd. Verder staat het leger klaar om te helpen in noodgevallen.

Volgens het Taiwanese weerstation komt Gaemi vanavond aan land in het noordoosten, waar het nu al hard regent. Meteorologen verwachten de komende dagen meer zware regen in verschillende provincies, terwijl de orkaan zich verder naar het noorden beweegt. Waarschijnlijk verplaatst die zich via de Straat van Taiwan richting het zuidoosten van China.

Filipijnen

In de Filipijnen viel zowel in de hoofdstad Manilla als in de provincies in het noorden veel regen. Ook daar sloten bedrijven en scholen de deuren. De beurs bleef ook dicht.

Orkaan Gaemi verergerde daar de moessonregens. Zeker acht mensen zijn er om het leven gekomen en ruim 600.000 mensen moesten hun huis verlaten vanwege overstromingen en aardverschuivingen, vooral in het zuiden en midden van de Filipijnen.

De orkaan leidde tot veel wateroverlast in de Filipijnen.

Grote overstromingen in de Filipijnen door orkaan Gaemi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl