NOS Nieuws

26-jarige man in Groningen opgepakt om opstellen bangalijst

De politie heeft in Groningen een 26-jarige man opgepakt op verdenking van het opstellen van een zogenoemde bangalijst. Ook wordt hij verdacht van het onder druk zetten van een advocaat die slachtoffers van bangalijsten bijstaat, zodat zij daar mee zou stoppen. Het gaat om Ina Brouwer, die de advocaat is van meerdere Utrechtse studentes op de lijst.

De man zou privégegevens en foto's van jonge vrouwen hebben gedeeld via de lijst en hier "beledigende en seksueel getinte berichten" bij hebben geplaatst, schrijft de politie in een persbericht. De verdachte werd woensdag aangehouden.

De politie kwam de man op het spoor via een uitgebreid onderzoek na het verschijnen van de lijst. In april werden er ook al twee 20-jarige mannen aangehouden voor het maken van een bangalijst. Volgens het Openbaar Ministerie was dat een andere lijst, opgesteld door leden van het Utrechtsch Studenten Corps (USC).

De nu opgepakte man zit waarschijnlijk achter een tweede lijst met daarop wederom Utrechtse studentes, die kort na verspreiding van de eerste lijst verscheen. Het USC ontkende achter die tweede lijst te zitten en zei aanwijzingen te hebben dat de lijst door mensen van buiten de vereniging was gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl