Eugene Helder
NOS SportAangepast

Nederland derde in Honkbalweek Haarlem, Japan wint finale van VS

De Nederlandse honkballers zijn in de Honkbalweek Haarlem, voor de vijfde keer gewonnen door Japan, op de derde plaats geëindigd. Vrijdagmiddag werd het duel om plek drie met 4-0 gewonnen van Taiwan.

Vooraf was al duidelijk dat de honkballers maximaal derde konden worden, nadat gisteren was verloren van de Verenigde Staten.

Japan te sterk voor Verenigde Staten in finale Honkbalweek Haarlem

Tijdens de ontmoeting met Taiwan hadden de werpers aan weerszijden lange tijd de controle. Nederlander Shairon Martis hoefde in zeven innings slechts vier hits toe te staan en namens Taiwan hielden Huang Chung-Hsiang en Chen Kuan-Chen de Nederlandse slagploeg in toom.

Nadat Chen op de heuvel had plaatsgemaakt voor Wang sloeg Nederland alsnog toe. Na honkslagen van Jaïr van Borkulo, en Tyriq Kemp sloeg Sem Kuipers de bal over de hekken: 4-0. Pitcher Scott Prins bleef in de laatste innings uit de problemen.

Afgetekende zege Japan

Regerend wereldkampioen Japan versloeg de Verenigde Staten in de grote finale van toernooi, vroeger bekend als de Haarlemse Honkbalweek.

Na een 3-0 voorsprong van Japan in de eerste inning kwamen de jonge Amerikanen sterk terug (3-4). Maar uiteindelijk waren de Japanners veel sterker.

Nadat Matsushita aan het begin van de zesde inning een homerun had geslagen, noteerde het gedisciplineerde Japan honkslag na honkslag. Het leverde in totaal zes punten op. Uiteindelijk vierden de Japanners feest na een afgetekende 10-4 overwinning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl