Een tas van Armani
NOS NieuwsAangepast

Modehuizen Dior en Armani verdacht van uitbuiting

Luxe modemerken Dior en Armani worden in Italië verdacht van medeplichtigheid aan uitbuiting. Dat zegt de Italiaanse toezichthouder AGCM na invallen bij de hoofdkantoren in en bij Milaan.

Toeleveranciers van de merken zouden hun werknemers te lage lonen hebben betaald en personeel zou meer uren hebben gewerkt dan is toegestaan. Ook zouden de werkomstandigheden onveilig en ongezond zijn bij het maken van bijvoorbeeld riemen en tassen.

Het Italiaanse Openbaar Ministerie bracht vorige maand al naar buiten dat er misstanden zouden zijn bij toeleveranciers. Mensen zouden daar 14 uur per dag werken voor lage lonen.

Armani zei toen "altijd controle- en preventiemaatregelen te hanteren om misbruik in de toeleveringsketen tegen te gaan." Maar toezichthouder zegt dus dat dat niet klopt. "De bedrijven hebben mogelijk onwaarheden verkondigd over hun ethiek en maatschappelijke verantwoordelijkheid", staat in een persbericht.

Gisteren deed de AGCM samen met de politie invallen bij de hoofdkantoren van Dior en Armani in en bij Milaan. Eerder kwamen de fabrieken al onder toezicht te staan.

Dior en Armani geven aan mee te werken aan onderzoek van de Italiaanse autoriteiten. Dior zegt in de toekomst beter te gaan kijken naar de arbeidsomstandigheden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl