NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: de koers van Trump na de aanslag

Voor het eerst sinds de mislukte moordaanslag sprak Donald Trump in het openbaar. Hij sloot vannacht de Republikeinse Conventie af met een speech. Trump is nu officieel de presidentskandidaat van die partij voor de presidentsverkiezingen in november.

In podcast de Dag analyseert journalist en Amerikakenner Laila Frank de speech. Trump zou de tekst hebben herschreven, na de aanslag, en zijn toon matigen. Is dat zo? Laila Frank legt de woorden van Trump nu naast de plannen die de Republikeinse Partij heeft voor Amerika als ze de verkiezingen winnen.

Meer luisteren over de Amerikaanse presidentsverkiezingen? Abonneer je hier op de podcast van onze correspondenten in de VS voor het laatste verkiezingsnieuws.

Reageren? Mail naar dedag@nos.nl

Presentatie & montage: Marco Geijtenbeek

Redactie: Anouk Kantelberg & Judith van de Hulsbeek

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Jeugdjournaal-podcast: Iedere week vindt het Jeugdjournaal antwoorden op vragen van kinderen bij het nieuws.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl