Betogers in Málaga, met op het spandoek de Andalusische president Juan Manuel Moreno Bonilla
NOS Nieuws

Massaal protest in Málaga tegen uitwassen massatoerisme

In de Zuid-Spaanse stad Málaga hebben duizenden mensen meegedaan aan een protest tegen het massatoerisme. Volgens de organisatie liepen er gisteren 25.000 inwoners door het centrum, de krant El Pais schatte het aantal op 15.000.

De demonstranten zeggen dat ze de stad uit worden gejaagd:

In Málaga zijn ze het massatoerisme zat: 'Het is waanzin'

De betogers droegen spandoeken en plakkaten mee met teksten als "Málaga staat niet te koop" en "Dit is geen toerisme, maar een invasie".

"De situatie is onhoudbaar. Een huis kopen is onmogelijk", zei een demonstrante in El Pais. Een vrouwelijke ingenieur vertelde in dezelfde krant dat ze onlangs een garage zonder ramen heeft bezichtigd die te huur stond voor 600 euro per maand.

Woningnood

De plaatselijke huurdersbond had opgeroepen tot het protest. Mede door het groeiende aantal bezoekers en vakantiehuisjes is de woningnood in de stad groot en ook wordt veel overlast ervaren.

Málaga telt meer dan 12.000 geregistreerde recreatiewoningen. Alleen Madrid en Barcelona hebben er meer. Daarnaast verhuren veel particulieren illegaal woonruimte aan vakantiegangers.

Ook op Mallorca, de Canarische Eilanden en in Barcelona waren de afgelopen tijd protesten tegen de uitwassen van het toerisme. In Málaga was de opkomst het grootst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl