Rechtbanktekening van Noureddine H. (links), vorige maand
NOS NieuwsAangepast

Opdrachtgever vergismoord dj Latumahina moet 25,5 jaar de cel in

Noureddine H., opdrachtgever voor de vergismoord waarbij de Amsterdamse Djordy Latumahina overleed, moet 25,5 jaar de gevangenis in. Dat besloot de rechtbank Amsterdam vandaag.

Bij de moord in 2016 werd de 31-jarige dj Latumahina onterecht aangezien voor drugscrimineel Gino M. Die moest in opdracht van H. worden doodgeschoten. Gino M. en Latumahina reden in dezelfde auto en woonden in hetzelfde gebouw in Amsterdam-West.

Schutters openden op 8 oktober 2016 het vuur op de auto met daarin de dj en zijn gezin, toen hij bij hun appartement wilde parkeren. De dj overleed direct. Zijn vriendin raakte ernstig gewond en blijvend verlamd. Hun 2-jarige dochtertje zat achterin en bleef ongedeerd.

H. kreeg vandaag niet alleen een celstraf opgelegd: hij moet ook schadevergoedingen betalen aan de familie van Latumahina. Aan de ouders van de dj moet hij 10.000 euro betalen en aan zijn vriendin ruim 20.000 euro. H. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.

Aansturen criminele organisatie

De straf voor de 43-jarige H. is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie: 29 jaar en negen maanden. H. stond ook terecht voor het beramen van een moordaanslag op crimineel Naouafal 'Noffel' F., maar daarvan is hij vrijgesproken. Wel is er volgens de rechtbank genoeg bewijs dat H. een criminele organisatie aanstuurde.

Het bewijs in de zaak tegen H. bestaat grotendeels uit ontsleutelde berichten. Die informatie is volgens de rechtbank rechtmatig verkregen.

Als laatste veroordeeld

H. stond als laatste terecht voor de moord op 8 oktober 2016. De afgelopen jaren werden al zeven anderen veroordeeld voor betrokkenheid bij de schietpartij. Schutter Djurgen W. kreeg in 2018 een gevangenisstraf van dertig jaar. Andere betrokkenen kregen straffen tot 26 jaar opgelegd.

H. werd in mei 2021 aangehouden in Spanje. Hij zat daar ondergedoken en werd al een tijdlang in de gaten gehouden door de lokale politie. H. heeft betrokkenheid bij de moord altijd ontkend. "Ik ben het niet", zei hij vorig maand. "Dus ik kan ook niet meer zeggen dan ja of nee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl