De Belgische politie moest door een schacht naar beneden klimmen om bij het drugslab te komen
NOS Nieuws

Belgische politie ontdekt drugslab in ondergrondse mergelgroeve

De politie in België heeft een drugslab ontdekt in een ondergrondse mergelgroeve in Riemst, net over de grens bij Maastricht. Om het lab te bereiken moest de politie door een schacht afdalen, schrijft de omroep VRT.

De mergelgroeve ligt onder de fundering van een woning die de politie binnenviel. Agenten moesten zeven meter naar beneden klimmen. Daar werd een grote hoeveelheid drugsafval en enkele productieketels aangetroffen. In het lab werd vermoedelijk amfetamine geproduceerd.

Aan de vondst van het ondergrondse drugslab ging maandenlang onderzoek vooraf. Bij de inval werden twee personen aangehouden. Een van hen is de 58-jarige bewoner van de woning.

  • Parket Limburg
  • Parket Limburg
  • Parket Limburg

Volgens de burgemeester van de Belgische plaats gaat het om een bij de instanties bekende 'privé-groeve', die alleen via de woning is te bereiken. Er is geen verbinding met het gangenstelsel van een grotere mergelgroeve in de buurt.

Een gespecialiseerd team van de politie is opgeroepen om het lab te ontmantelen. Ook wordt onderzocht wat de gevolgen voor de mergelgroeve zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl