Veel auto's zaten vast in de modder
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

'Blubberellende in Harlingen was niet te voorkomen'

Het parkeerterrein in Harlingen, waar honderden auto's voor het Oerolfestival op Terschelling geparkeerd stonden, moet volgens wethouder Hendrik Sijtsma worden verhard. Dat zei hij tegen Omrop Fryslân, terwijl hij zelf op een trekker zat om tientallen auto's uit de modder te trekken.

Parkeerterrein P3 is een overloopparkeerplaats die alleen wordt gebruikt op drukke momenten. Maar het terrein veranderde na hevige regenval in een modderpoel.

Volgens de wethouder was daar niets aan te doen. "Je kunt niet voorkomen dat er op een maandag 40 millimeter water valt, en dat het daarna weer iedere dag regent."

De enige oplossing is volgens hem om het hele terrein af te dekken met betonplaten. "Het kan allemaal niet in één keer, maar dit moet wel gebeuren. Want we krijgen meer van zulke zomers."

Sijtsma is naast wethouder ook boer en besloot de festivalgangers op zijn trekker te hulp te schieten toen zijn werk er thuis op zat. "Ik heb al 50 tot 60 auto's losgetrokken. Maar er zijn er nog veel meer", zei hij zondagavond tegen een verslaggever.

De bezoekers van het Oerolfestival, maakten zich volgens de Friese omroep niet zo druk. "Het is hilarisch", zei een vrouw. "Het is net alsof je op de autocross bent, maar dan met een nieuwe BMW."

De meeste auto's konden gisteravond rond 22.00 uur weer de weg op.

Deze man lukte het met hulp van anderen om zijn auto los te trekken:

Auto's van Oerolbezoekers staan vast in de modder: 'Zat van onder tot boven onder'

Advertentie via Ster.nl