Het nieuwe dek van de Schipholbrug in de A9 wordt ingehesen (foto van afgelopen weekend)
NOS NieuwsAangepast

A9 bij Schiphol weer open na uitgelopen werkzaamheden

De A9 bij Schiphol is weer open na uitgelopen werkzaamheden. Tussen Holendrecht en Badhoevedorp moest de weg tijdens de spits in beide richtingen nog dichtblijven, maar inmiddels is de overlast voorbij.

De overlast werd veroorzaakt door het plaatsen van een nieuw wegdek in de Schipholbrug. Afgelopen nacht werd dat wegdeel op zijn plek gehesen, maar door de harde wind liep het werk vertraging op. Het was de bedoeling geweest de weg voor 05.00 uur weer vrij te geven.

Vanwege de weersverwachting was Rijkswaterstaat het werk vrijdagavond al drie uur eerder begonnen: de weg ging toen om 20.00 uur al dicht.

Dit zijn beelden van de werkzaamheden:

Werkzaamheden Schipholbrug uitgelopen

Door de stremming moesten weggebruikers omrijden om de snelweg tussen Diemen en Alkmaar te vermijden. Rijkswaterstaat verwachtte vooraf dat de vertraging kan oplopen tot een uur.

Vanwege de werkzaamheden was het de afgelopen twee dagen ook al drukker op de weg rond Amsterdam. Door de afsluiting van de A9 was er op de A4, A9 en A10 sprake van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer, iets dat ongebruikelijke is in het weekend.

De plaatsing van het brugdeel was al een keer uitgesteld. Aanvankelijk zou dat een weekend in mei gebeuren, maar door het slechte weer moest het toen worden uitgesteld. Dit weekend bleef daarna als enige optie over, omdat er in de regio ook op andere plekken al veel verkeershinder is door werkzaamheden. Zo is er op de A12 ook veel overlast.

Het nieuwe brugdeel over de Ringvaart was nodig omdat Rijkswaterstaat de A9 verbreedt naar vier rijstroken in beide richtingen en een wisselbaan aanlegt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl