De weg die is getroffen wordt vrijgemaakt en gerepareerd
NOS Nieuws

Zes doden door aardverschuiving bij autoweg in Ecuador

In Ecuador zijn door een aardverschuiving bij een belangrijke autoweg zeker zes mensen omgekomen en worden tientallen mensen vermist onder de modder. Een stroom van modder en puin stortte van de heuvel en trof drie auto's en een bus. Ook twee huizen werden geraakt. Naast de zes lichamen die zijn geborgen zijn ook negen gewonden behandeld.

De aardverschuiving was in Baños, in het midden van het land. De weg die er doorheen loopt, is een veelgebruikte route naar het Amazonegebied, onder meer door toeristen. Er wordt geprobeerd om de weg weer snel vrij te krijgen, laat de minister van Transport weten op X.

In het gebied heeft het de afgelopen dagen veel geregend, net als in andere delen van Ecuador. Verscheidene rivieren traden buiten hun oevers.

In het hele land veroorzaakten stormen een vloed aan modder en overstromingen die snelwegen en bruggen hebben getroffen. De autoriteiten zeggen dat door aardverschuivingen in verscheidene plaatsen straten zijn geblokkeerd of weggevaagd door puin. De reddingswerkzaamheden zouden door de aanhoudende regen langzaam op gang zijn gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl