NOS NieuwsAangepast

Honderden auto's uit modder getrokken op parkeerterrein Harlingen

Bijna alle bestuurders van wie de auto vast was komen te zitten in de modder op een parkeerplaats in Harlingen, hebben het terrein inmiddels - met hun auto - kunnen verlaten. Enkele honderden auto's konden gisteravond niet weg van het parkeerterrein bij de veerterminal doordat hevige regenval het in een modderpoel had veranderd.

De gemeente zette trekkers en heftrucks in om de auto's los te trekken. Tegen 22.00 uur konden vrijwel alle bestuurders die wilden vertrekken weer de weg op. Slechts een enkele auto kon niet uit de modder worden gehaald.

Deze man lukte het met hulp van anderen om zijn auto los te trekken:

'Zat van top tot teen onder de modder'

Er staan nog tientallen auto's op het parkeerterrein van mensen die vanochtend met de veerboot aankomen in Harlingen. Om hen te helpen zullen er morgenvroeg weer trekkers en heftrucks worden ingezet, zegt een woordvoerder van gemeente Harlingen tegen de NOS.

De gemeente zei eerder een aantal klachten te hebben gekregen over de situatie op parkeerterrein P3. Om hoeveel klachten het gaat, is niet bekend.

Parkeerterrein P3 is een zogenoemde overloopparkeerplaats die alleen wordt gebruikt op drukke momenten. Op het terrein stonden deze week auto's geparkeerd omdat op Terschelling het festival Oerol plaatsvond.

Auto in de modder in Harlingen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl