Bonobo's in de dierentuin van Keulen
NOS NieuwsAangepast

Ontsnapte bonobo uit Ouwehands Dierenpark verdoofd en terug in verblijf

De bonobo die ontsnapte uit het buitenverblijf van Ouwehands Dierenpark, is gevangen. "Het dier is terug in zijn verblijf en maakt het goed", meldt de dierentuin in Rhenen.

Het dier ontsnapte vanmiddag uit het buitenverblijf en vluchtte via het parkeerterrein een nabijgelegen bos in. Daar kon de aap, die in een boom was geklommen, na enkele uren door een team van verzorgers en een dierenarts worden verdoofd en teruggebracht.

Vanwege de veiligheid werd het gebied rond het bos afgezet. Omstanders konden niet bij de bonobo in de buurt komen.

Bezoekers keken vreemd op:

Dierentuin afgezet om ontsnapte aap: 'Dan maar eerder naar huis'

Na de uitbraak werd bezoekers van het dierenpark gevraagd om binnen te wachten. Ook ging de bezoekersingang kort dicht voor nieuwe bezoekers. "Een mensaap kan gevaarlijk zijn", zei een woordvoerder.

"Na ongeveer een kwartier waren nieuwe bezoekers weer welkom, al bleef een deel van de dierentuin voor bezoekers gesloten", zegt Ouwehands-directeur Robin de Lange. Bezoekers die vanwege de uitbraak een compensatie willen, mogen zich bij de dierentuin melden. "Dan vinden we een passende oplossing", zegt De Lange.

Het is volgens de directeur de eerste keer dat een aap ontsnapte uit het buitenverblijf, dat door water en muren wordt omringd. De dierentuin zegt te onderzoeken hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Bezoekers moesten binnen wachten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl