Eerder kwamen deze verdachten al in beeld voor de roof op Tefaf
NOS Nieuws

Nieuwe verdachte en gestolen diamant teruggevonden van Tefaf-roof

Het onderzoek naar de juwelenroof op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht van twee jaar geleden heeft de politie naar een nieuwe verdachte geleid. Ook zijn er in het onderzoek inmiddels twee diamanten teruggevonden.

"Het opmerkelijke is dat er een vrouwelijke verdachte in beeld is gekomen. Zij heeft de auto gehuurd die is te linken aan de brutale roof bij de Tefaf", zegt een woordvoerder van de politie.

In het onderzoek is heeft de politie twee vrouwen in het vizier gekregen die gelinkt worden aan de spectaculaire roof in Maastricht. Zij brachten een van de gebruikte auto's terug naar een verhuurbedrijf in de buurt van de Duitse luchthaven Frankfurt. Hun betrokkenheid wordt nog onderzocht. "Het zou ook kunnen dat zij te goeder trouw hebben gehandeld, maar dat is nog onbekend."

Tweede diamant

In juni 2022 sloegen vier vermomde en gewapende overvallers de vitrines in op de internationale kunstbeurs in Maastricht en namen sieraden mee ter waarde van tientallen miljoenen euro's. Eerder werd al een diamant teruggevonden uit een van de gestolen halssnoeren, nu meldt de politie dat er een tweede diamant uit hetzelfde halssnoer terecht is.

Zo gingen de mannen te werk bij de juwelenroof op Tefaf:

In beeld: overvallers slaan vitrine kapot op kunstbeurs Maastricht

Het opsporingsteam heeft een steeds duidelijker beeld van waar de verdachten zich bevinden. Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de bende uit Servië afkomstig is, uit de plaats Nis. Mogelijk bevinden de verdachten zich nog steeds daar, of in de omgeving van Belgrado.

Eerder werd een beloning uitgeloofd van 500.000 pond voor degene die inlichtingen of aanwijzingen geeft die leiden tot het bekend worden van de daders. Daar bovenop is nu nog een extra beloning van 20.000 euro uitgeloofd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl