De vernielde platen
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Vernield monument voor overleden kankerpatiënten in Dronten hersteld

Het herdenkingsmonument voor overleden kankerpatiënten in Dronten is hersteld. Vanmiddag zijn de laatste glazen platen met daarop de namen van overledenen geplaatst.

Het monument is zo veel mogelijk in de originele staat hersteld. Het plaatsen van de platen heeft ongeveer een week in beslag genomen, meldt Omroep Flevoland.

Het monument in het Koningin Wilhelminabos werd vorig jaar vernield. 65 van de 67 glazen platen werden in de nacht van 18 op 19 juni kapotgemaakt, tot groot verdriet van nabestaanden. Een deel van hen kwam vlak na de vernieling naar Dronten om een restant van een naam te zoeken tussen de brokstukken.

Na de vernieling werd een inzamelingsactie gestart om het monument te kunnen herstellen. Daarbij werd 250.000 euro opgehaald, maar twee glasleveranciers boden aan om het monument kosteloos te herstellen.

In overleg met de initiatiefnemer van de inzamelingsactie is het geld naar andere goede doelen van stichting KWF Kankerbestrijding gegaan.

Wie verantwoordelijk is voor de vernieling is nog niet duidelijk. De politie laat aan Omroep Flevoland weten dat het onderzoek nog loopt.

Advertentie via Ster.nl