Oranje-handballers verliezen eerste WK-kwalificatieduel in Griekenland

Griekenland klopt Nederland in heenduel kwalificatie WK handbal

De Nederlandse handballers hebben het eerste duel van het WK-kwalificatietweeluik met Griekenland verloren. In Kozani werd het 31-27.

Aanstaande zondag wordt in Eindhoven de return gespeeld. De winnaar over twee wedstrijden plaatst zich voor het WK van januari 2025 in Kroatië, Noorwegen en Denemarken.

In de eerste helft stond Nederland lange tijd met een kleine marge voor. Na tien minuten stond het 2-4, door twee treffers van Rutger ten Velde en Niels Versteijnen. Ook bij Robin Schoenaker stond een tweetje achter zijn naam, maar dan omdat hij in de eerste tien minuten tweemaal een tijdstraf kreeg.

Een paar minuten voor rust maakte Griekenland gelijk, en de thuisploeg ging zelfs met een voorsprong van 13-12 de pauze in.

Grotere achterstand

Na rust miste Ten Velde bij een 20-17 stand een strafworp, terwijl er twee Grieken vanwege een dubbele tijdstraf niet in het veld stonden. In de resterende tijd van overtal werd het gat niet gedicht.

Het gat werd in de laatste minuten vergroot tot vier, waardoor Nederland zondag hard aan de bak moet.