NOS Voetbal

Circa 100.000 supporters huldigen landskampioen PSV: 'Geweldig'

Uitzinnig Eindhoven huldigt PSV-selectie op Stadhuisplein

PSV is maandagavond in Eindhoven gehuldigd voor zijn 25ste landstitel. De selectie van trainer Peter Bosz werd na de rondrit op de befaamde platte kar door het stadscentrum op het Stadhuisplein door talloze uitzinnige fans toegejuicht.

Omstreeks 19.45 uur werd de PSV-selectie op het Stadhuisplein in het zonnetje gezet. Volgens de gemeente Eindhoven zijn er ongeveer 100.000 mensen op de huldiging van PSV afgekomen.

Bosz geniet met volle teugen

Bosz kan op een persconferentie zakelijk en serieus zijn, maar tijdens de rondrit door de stad gingen bij de trainer de remmen los. "Wat een opkomst, dit is geweldig", zei de uitgelaten Bosz.

De trainer stond in het feestgedruis ook even stil bij de toekomst. "Vergis je niet: hier komen is al heel moeilijk, maar er blijven is nog veel en veel moeilijker", waarschuwde Bosz.

"We zullen nog beter moeten gaan spelen. Feyenoord is dit jaar beter geworden, maar ze zijn geen kampioen geworden. Iedereen gaat op ons jagen, we zullen nog beter moet zijn."

Ramalho beslist later over toekomst

Ondertussen lieten de spelers het kampioensfeest met volle teugen over zich heen komen. Joey Veerman genoot van een biertje en een bitterbal, Johan Bakayoko zong er tijdens zijn allereerste kampioenschap stevig op los en Malik Tillman stond vermoedelijk door de drank niet meer helemaal stevig op zijn benen.

Verdediger André Ramalho dacht in de feestsfeer ook al na over zijn toekomst. "Ik wil naar een club die ook 100 procent voor mij gaat", zei de Braziliaan op de platte kar.

"Is dat hier of ergens anders? Ik weet het niet. Ik heb elke dag mijn hart en ziel voor het team gegeven. Ik wil die erkenning ook voelen. Ik neem mijn tijd om een beslissing te nemen."

De ervaren Ramalho (32) heeft een aflopend contract bij PSV, maar heeft inmiddels een nieuwe aanbieding van de club ontvangen om zijn contract te verlengen.

Lang: 'Volgend seizoen topfit'

Noa Lang bewoog zich iets minder prominent tussen zijn feestende ploeggenoten op de platte kar. De aanvaller kwam dit seizoen weinig in actie door een hardnekkige blessure. "Het is mentaal een moeilijk seizoen geweest", vertelde hij.

"Ik weet zeker dat ik volgend seizoen topfit ben en iedereen met het team 'kapot' ga maken", vertelde Lang met kenmerkende bravoure. Hij zit momenteel tegen het einde van zijn revalidatie van een hamstringblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl