RKC geeft tot twee keer toe voorsprong uit handen tegen worstelend Utrecht

Bekijk hier de hoogtepunten van RKC Waalwijk-FC Utrecht

RKC heeft thuis tegen FC Utrecht tot twee keer toe een voorsprong uit handen gegeven. Het werd 2-2 in Waalwijk.

Sprankelend was de eerste helft bepaald niet, maar het geplaatste schot waarmee David Min de thuisploeg op voorsprong zette was fraai. Het duurde tot de tweede helft tot Utrecht een beetje loskwam. Door het gelijkspel blijft het spannend in de strijd om om plek vijf.

Stand eredivisie mannen

Het spannendste moment voor Utrecht vond al in de eerste minuut plaats, toen Souffian El Karouani na een ferme botsing met pijn aan het hoofd neerging. Hij kon na een paar minuten weer verder spelen.

Daarna had RKC de wind mee. Een moment van chaos was genoeg voor de Waalwijkers om op voorsprong te komen. In de 26ste minuut schoot Min raak in de rechterhoek dankzij een slim steekballetje van Mats Seuntjens dat voor verwarring zorgde bij de Utrechtse verdediging.

Kijk hier naar de reactie van Ron Jans en Henk Fraser:

Jans baalt niet na gelijkspel: 'Weet waar we aan het begin van het seizoen stonden'

Oscar Fraulo liet bij een scrimmage de kans op de 1-1 liggen: na een redding van doelman Etienne Vaessen schoot hij ruim over.

Het tempo van Utrecht lag aan de lage kant, waardoor de ploeg RKC maar moeilijk kon verrassen. "Utrecht, wakker worden", scandeerde het uitvak zelfs in de extra tijd van de eerste helft.

Korte opleving

Daar leek de ploeg van Ron Jans naar geluisterd te hebben. In de tweede helft werd het spel van Utrecht feller.

In de 61ste minuut zorgde Can Bozdogan, die vorige week voor de winnende goal tegen Go Ahead Eagles zorgde, voor de gelijkmaker.

Maar de euforie was net zo snel verdwenen als de zon, die zich even liet zien in Waalwijk.

Richonell Margaret, die net een minuut geleden was ingevallen, speelde de bal door de benen bij doelman Vasilis Barkas: 2-1. Een gouden wissel dus van RKC-trainer Henk Fraser.

Sam Lammers viert de late gelijkmaker die de wedstrijd voor Utrecht redt

Daarna moest Utrecht flink aan de bak. Het spel werd feller en scherper en dat betaalde zich uiteindelijk in de slotfase uit. Na een fraaie kopbal over de Waalwijkse verdediging heen van Jens Toornstra kon Sam Lammers de bal in het net schieten: 2-2.

Geen kroon

Daarna leek Lammers in blessuretijd de winnende goal te maken, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo kon de ploeg van Jans een dag na Koningsdag geen kroon op het weekend zetten.