Wekdienst 28 april 2024
NOS Nieuws

Wekdienst 28/4: Eerste dag Open Joodse Huizen • La Vuelta Femenina van start in Spanje

Goedemorgen! Vandaag begint ProRail aan grote werkzaamheden op station Tilburg en het is de eerste dag van de Open Joodse Huizen-week. En de Ronde van Spanje voor de vrouwen gaat vandaag van start.

Eerst het weer: er waait vandaag een stevige zuidenwind met in het noordwesten van het land winstoten tot zo'n 80 kilometer per uur. Het is zo nu en dan bewolkt met een enkele buien. Het wordt 14 tot 18 graden.

Het weer van zondag 28 april 2024

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En hier zie je de actuele situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanaf vandaag openen zo'n 200 huizen, winkels en scholen tijdens Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet hun deuren om stil te staan bij de Joden die er ooit woonden: er is aandacht voor slachtoffers van de Jodenvervolging, voor overlevenden en verzetsstrijders.
  • Vanmiddag om 16.00 uur is de return in de halve finale van de Champions League (v) tussen Paris Saint-Germain en Olympique Lyon. De wedstrijd is live te zien op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 1.
  • De tiende editie van de Ronde van Spanje voor de vrouwen gaat van start. Met een bijzonder debuut voor de 29-jarige wielrenner Mareille Meijering. La Vuelta Femenina is dagelijks van 15.30 tot 17.30 uur online te zien bij de NOS, behalve op de slotdag op zondag 5 mei, dan van 12.00 tot 14.00 uur.
  • Atlete Nienke Brinkman probeert vanaf 09.30 uur in Hamburg de olympische limiet op de marathon te lopen. Dit is haar laatste kans om zich te plaatsen voor Parijs. Brinkman kampte een jaar met een hardnekkige beenblessure. Dat ze aan de start verschijnt was volgens haar manager een race tegen de klok.

Wat heb je gemist?

ProRail begint vandaag aan een grote klus op station Tilburg. Als gevolg daarvan is er tot en met maandag 13 mei geen treinverkeer van en naar het station mogelijk. NS zet 150 bussen in voor reizigersvervoer.

De werkzaamheden zijn het voorlopige sluitstuk van een jarenlange metamorfose van station Tilburg. In 2015 kreeg het station een nieuwe doorgang en werd het dak opgeknapt. In 2020 en 2021 openden twee nieuwe fietsenstallingen aan de noord- en zuidzijde. De komende twee weken worden onder meer de steile trappen vervangen en krijgen perrons en sporen een opknapbeurt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De verjaardag van de koning werd dit weekend niet alleen gevierd met vrijmarkten en spelletjes. In heel Nederland werd op bijzondere wijze Koningsdag gevierd; van autocrossen tot zeepkistenraces en van tompouce-eetwedstrijden tot de 'sterkste mannen van Eemnes'.

Op deze bijzondere manieren werd Koningsdag ook gevierd

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl