Justin Kluivert na zijn goal

Kluivert doet Ten Hag's United pijn, Van de Ven ongelukkig bij Tottenham

Manchester United heeft punten gemorst op bezoek bij Bournemouth, waar Justin Kluivert een doelpunt maakte. Het is de vierde wedstrijd op rij die het United van trainer Erik ten Hag niet wint in de Premier League.

Bournemouth kwam na een kwartier op voorsprong. Alejandro Garnacho leed knullig balverlies op eigen helft. Dominic Solanke profiteerde en maakte de openingstreffer. In de 32ste minuut zette Bruno Fernandes de gelijkmaker op het bord.

Niet veel later stond Bournemouth alweer voor. Justin Kluivert dribbelde de zestien binnen en schoot hard raak in de korte hoek. De verdediging van United stond te slapen en Kluivert liet André Onana kansloos.

Strafschop

Met nog een krap halfuur te gaan kreeg Adam Smith de bal zeer ongelukkig tegen zijn arm. Het leverde United en penalty op, die keurig werd benut door Fernandes.

Kluivert ging in de slotfase naar de kant, nadat hij last had gekregen van kramp. Zijn ploeg hield, ondanks een groot aantal kansen van United, stand. Bournemouth dacht in de absolute slotfase nog een strafschop te krijgen, omdat Ryan Christie werd neergehaald door Willy Kambwala. Het contactmoment was echter buiten de zestien meter.

De vrije trap werd niet raak geschoten, de 2-2 bleef staan.

Mede door twee uitglijders van Micky van de Ven heeft Tottenham Hotspur slechte zaken gedaan in de race om plaatsing voor de Champions League. De Londense ploeg verloor zaterdag in de Premier League op bezoek bij Newcastle United met 4-0.

Van de Ven had een negatieve rol bij de eerste twee treffers. De 22-jarige verdediger ging binnen 90 seconden tweemaal op onhandige wijze onderuit. Alexander Isak en Anthony Gordon profiteerden.

Van de Ven gaat hulpeloos naar de grond, Isak schiet de 1-0 binnen

Na de tweede uitglijders van Van de Ven in de eerste helft, liep Newcastle na rust uit naar een 4-0 zege. Isak en Fabian Schär scoorden.

Door de nederlaag heeft Tottenham de vierde plaats, die recht geeft op een plek in het Europese hoofdtoernooi, op doelsaldo weggegeven aan Aston Villa. Die ploeg heeft evenveel punten en speelt morgen tegen koploper Arsenal.

Ange Postecoglou baalt

Titelkandidaat Manchester City had zaterdag een gemakkelijke middag. In eigen huis werd zonder veel moeite afgerekend met Luton Town, dat achttiende staat in de Premier League. Het werd 5-1.

Al binnen twee minuten stond het 1-0 voor City, waar Nathan Aké op de bank zat. Erling Haaland schoot een halve omhaal vol in het gezicht van Daiki Hashioka, die hem daarmee onbedoeld in zijn eigen doel werkte. Hoewel Luton de poorten daarna lang gesloten hield, liep City toch nog uit naar een ruime zege.

Haaland krijgt de felicitaties

Na ruim een uur schoot Mateo Kovacic fraai raak vanaf de rand van het strafschopgebied voor zijn eerste Premier League-treffer van het seizoen, daarna schoot Haaland een terecht gegeven penalty binnen.

Het was Ross Barkley die de eer nog redde voor Luton door een prima goal te maken, maar het slotakkoord was toch weer voor de thuisploeg. Belgisch international Jeremy Doku zette de 4-1 op het bord door een oogverblindende dribbel door het strafschopgebied af te ronden via de paal.

Vlak voor tijd deed Josko Gvardiol er nog een schepje bovenop. De Kroatische verdediger, die midweeks al een fraaie goal maakte in de Champions League, schoot opnieuw snoeihard raak. Daarmee bepaalde hij vlak voor tijd de eindstand op 5-1.

Nederlandse keepers

Oranje-international Mark Flekken deed met zijn Brentford goede zaken in de strijd tegen degradatie. Hij hield zijn doel schoon bij een 2-0 overwinning op hekkensluiter Sheffield United. Daarmee is handhaving binnen handbereik voor 'The Bees.'

Tegelijkertijd moest Bart Verbruggen, concurrent van Flekken bij het Nederlands elftal, wel een tegengoal slikken. Met Brighton and Hove Albion speelde hij met 1-1 gelijk tegen laagvlieger Burnley. Het is duur puntenverlies voor Brighton, dat nog meedoet om Europees voetbal.