NOS Sport

Grand Prix op Zandvoort in 2025 in laatste weekend van augustus

De Grand Prix van Nederland wordt in 2025 in het laatste weekend van augustus verreden. Dat blijkt uit de Formule 1-kalender die vandaag gepresenteerd is.

De race in Zandvoort is op 31 augustus. Op vrijdag de 29ste begint het Grand Prix-weekend met de training en op zaterdag 30 augustus wordt de kwalificatie verreden.

In 2021 keerde de Formule 1 vanwege de populariteit van Max Verstappen na een afwezigheid van 35 jaar terug in Zandvoort. De Nederlandse coureur won sindsdien alle drie de races voor eigen publiek.

Dit jaar staat de race op 25 augustus gepland. Vorig jaar werd bekend dat de Formule 1 een optie in het contract met Circuit Zandvoort heeft gelicht, waardoor de race zeker tot 2027 op de kalender zal blijven.

Start in Australië

Het wordt het 75ste seizoen in de Formule 1. De kalender bestaat net als dit jaar uit 24 races, ondanks klachten van coureurs en teams over het drukke schema.

Het seizoen 2025 begint op 16 maart met de Grand Prix van Australië, dat voor het eerst sinds 2019 de seizoensopener mag organiseren. Daarna volgen vier races in Azië: China, Japan, Bahrein en Saudi-Arabië.

In mei staat de race in Miami gepland, waarna het Europese seizoen begint. Er zijn negen races, onder meer in Imola, Monaco, Spa, Zandvoort en Monza. Tussendoor maakt het Formule 1-circus een uitstapje naar Canada.

In september en oktober worden twee straatraces in Azië verreden. Eerst in Bakoe en daarna in Singapore. Daarna volgen vier races in Noord- en Zuid-Amerika, waarbij de race in Las Vegas op een zaterdag wordt gehouden. Het seizoen eindigt weer in Azië: in Qatar (30 november) en Abu Dhabi (7december).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl