Simpson probeert in 1995 in de rechtbank zijn onschuld aan te tonen, door te laten zien dat hij de handschoenen met bloedsporen niet past
NOS Nieuws

Nabestaanden Brown en Goldman niet rouwig om O.J. Simpsons dood

Van lof over zijn sportprestaties tot "geen groot verlies". De reacties op de dood van voormalig Americanfootballspeler en acteur O.J. Simpson lopen uiteen. Simpson overleed woensdag op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Simpson vestigde naam als begenadigd Americanfootballspeler, maar hij werd pas wereldnieuws na zijn sportcarrière toen hij in 1994 werd beschuldigd van dubbele moord op zijn ex-vrouw, Nicole Brown, en haar vriend, Ron Goldman.

Toen Simpson gearresteerd dreigde te worden, vluchtte hij in een Ford Bronco. De lange achtervolging door de politie in Los Angeles was live op tv te volgen.

Simpson werd vrijgesproken van de dubbele moord, maar er bleven lang twijfels bestaan over zijn onschuld, omdat justitie en politie steken hadden laten vallen. Een van zijn advocaten toen, Carl Douglas, zegt "geschokt en verrast" te zijn door Simpsons overlijden. "Onze namen zullen voor altijd aan elkaar verbonden zijn."

"Ron is er niet meer"

De vader van Ron Goldman heeft nooit geloofd in de onschuld van Simpson. "Zijn overlijden is geen groot verlies voor de wereld. Het is opnieuw een herinnering aan het feit dat Ron er niet meer is", zegt Fred Goldman tegen NBC News.

Gloria Allred, die de familie van de vermoorde Nicole Brown bijstond, zegt dat het rechtssysteem ervoor heeft gezorgd dat "beroemde mannen hun straf hebben ontlopen".

Een man bij het graf van Nicole Brown in Californië, op de dag van Simpsons dood

Simpson belandde later alsnog in de cel, vanwege een gewelddadige beroving. In 2017 kwam hij vervroegd vrij uit de gevangenis in de staat Nevada.

Lof voor sportprestaties

Voor zijn prestaties als Americanfootballspeler werd Simpson opgenomen in de Pro Football Hall of Fame. Die organisatie zegt dat zijn prestaties voor altijd bewaard zullen blijven in de archieven.

De organisatie achter The Heisman Trophy, de prijs voor grootste talent in het college football, zegt te rouwen om zijn dood. Simpson won de prestigieuze prijs in 1968.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl