Hulpdiensten op de plek van de waterkrachtcentrale
NOS Nieuws

Lichamen twee vermisten van explosie waterkrachtcentrale Italië gevonden

In Italië hebben duikers de lichamen gevonden van twee vermiste medewerkers van de waterkrachtcentrale waar dinsdag een ondergrondse explosie was. Daarmee komt het aantal bevestigde doden op vijf. Naar de lichamen van twee vermisten wordt nog gezocht, meldt de brandweer.

Drie lichamen werden dinsdag kort na de explosie al gevonden op de oever van het kunstmatige Suvianameer. De twee andere lichamen werden vandaag aangetroffen.

De explosie was zo'n veertig meter onder water. Volgens duikers ziet het er beneden uit "alsof het gebouw onder water door een aardbeving werd getroffen". De lichamen die vandaag werden aangetroffen, lagen op de negende verdieping onder water.

Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend. Wel duidelijk is dat de explosie gebeurde toen er werkzaamheden waren aan de waterkrachtcentrale. Dat werk was bedoeld om de efficiëntie van de centrale te verbeteren. Op de achtste verdieping onder water explodeerde een turbine.

De ravage na de explosie was enorm:

Hulpdiensten zoeken naar vermisten na ontploffing waterkrachtcentrale in Italië

Het incident heeft de zorgen van vakbonden over de veiligheid op de werkvloer in Italië vergroot. De afgelopen maanden kwamen meermaals mensen om tijdens het werk. Medewerkers van energiebedrijf Enel, de eigenaar van de centrale, legden het werk vandaag acht uur neer.

Volgens de vakbonden deed de helft van het Enel-personeel mee, het bedrijf zelf spreekt van nog geen negen procent.

Ook elders waren stakingen vanwege de onveiligheid op het werk, maar die waren al voor de explosie aangekondigd. In verschillende plaatsen in Italië waren betogers op de been. "Het is genoeg!", was te lezen op spandoeken.

Demonstranten in Bologna

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl