NOS Voetbal

Champions League lonkt voor FC Twente na zege op Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Fortuna Sittard

FC Twente kan de voorronde van de Champions League al bijna ruiken. Nadat eerder op de avond AZ met 5-1 werd weggeblazen in Eindhoven, wonnen de Tukkers in eigen huis dankzij doelpunten van Michel Vlap en Ricky van Wolfswinkel met 2-0 van Fortuna Sittard. De Limburgers speelden lange tijd met met tien man na een rode kaart voor de Braziliaan Rodrigo Guth.

Dankzij de zege heeft Twente nu acht punten meer dan nummer vier AZ. Aan het einde van het seizoen leveren de eerste twee plekken in de eredivisie een plaatsje in de groepsfase van de Champions League op. De nummer drie gaat naar de derde voorronde van het grootste Europese voetbaltoernooi.

AZ, dat op zondag 5 mei nog wel Twente ontvangt, lijkt zich op te moeten gaan maken voor de de tweede voorronde van de Europa League.

Bekijk hier de reacties van Twente-trainer Joseph Oosting, Fortuna-trainer Danny Buijs en Twente-speler Michel Vlap na Twente - Fortuna.

FC Twente domineerde het hele duel, maar het aantal kansen was beperkt. Ook na de rode kaart voor Fortuna-verdediger Guth, die twee keer geel kreeg, hield Fortuna de rijen lang gesloten.

De tweede kaart van Guth was wel een opvallende. Van Wolfswinkel ontsnapte, waarna de Braziliaan de achtervolging inzette. Zijn ploeggenoot Alen Halilovic leek daarna Van Wolfswinkel te raken, maar Guth werd als schuldige aangewezen.

De VAR greep echter niet in, waardoor Fortuna verder moest met tien man.

Rode kaart voor Rodrigo Guth

Fortuna kwam daarna niet verder dan wat speldenprikjes. Na de rust vond Vlap via een been van Sadik Fofana al snel het doel en vervolgens tikte Twente de bal geduldig rond.

In de slotfase kopte Van Wolfswinkel na een afgemeten voorzet van Carel Eiting met gevoel de 2-0 in het doel. Fortuna hing toen al in de touwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl