Slordig Feyenoord komt niet verder dan 0-0 bij hekkensluiter Volendam

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - Feyenoord

Feyenoord heeft op donderdagavond niet weten te winnen in de eredivisie. Op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Voorafgaand aan dit duel had Feyenoord in veertig opeenvolgende uitwedstrijden gescoord in de eredivisie, een reeks die terugging tot november 2021.

Door het puntenverlies is de achterstand op koploper PSV weer negen punten. Met nog zes speelrondes voor de boeg lijkt dat een schier onoverbrugbare achterstand voor de regerend kampioen uit Rotterdam.

Vivaldo Semedo

In de openingsfase was het thuisploeg Volendam dat de beste kansen kreeg. Zach Booth en Darius Johnson werden beiden gevaarlijk, maar kwamen net tekort om te scoren.

Naast hen maakte Vivaldo Semedo een sterke indruk. De Portugese spits, die Robert Mühren uit de basis lijkt te hebben gespeeld, creëerde enkele goede kansen. Eerst raakte hij de paal nadat hij knap was vrijgekomen van Thomas Beelen en Dávid Hancko, later lobde hij de bal maar net over het doel.

Bekijk de reactie van Feyenoord-trainer Arne Slot en zijn Volendam-collega Regillio Simons:

Feyenoord zette daar op zijn beurt twee pogingen van Santiago Gimenez tegenover. De Mexicaan werd met beide schoten echter niet gevaarlijk: de eerste ging over, de tweede was recht op de keeper.

Calvin Stengs was vlak voor rust nog het dichtst bij een treffer, toen hij met zijn favoriete linker kon schieten vanaf een meter of twintig. Die poging scheerde voorlangs.

Het was het verhaal van de eerste helft: Feyenoord kreeg best ruimte om te voetballen, maar liet na dat zorgvuldig te doen. De Rotterdammers leden veel onnodig balverlies en sprongen niet zuiver om met de kansen die ze kregen.

Yankuba Minteh

In de tweede helft voltrok zich eenzelfde schouwspel. Feyenoord was dominant zonder echt gevaarlijk te worden, terwijl FC Volendam probeerde toe te slaan via de counter.

De opmerkelijkste momenten kwamen via Gimenez, die zwaar gehinderd uit de draai kon schieten en hierbij misschien wel een penalty had kunnen claimen, en Igor Paixão, die een vrije trap maar net naast mikte.

Strohalm FC Volendam

Ondanks verschillende aanvallende wissels van Feyenoord-trainer Arne Slot, die onder anderen Ayase Ueda, Ondrej Lingr en Leo Sauer bracht, werd er niet meer gescoord. De veertien minuten aan blessuretijd in de tweede helft brachten daar geen verandering in.

Daarmee boekte FC Volendam een knap resultaat tegen een topploeg, maar de club uit het vissersdorp is weinig geholpen met een puntje. Het staat nog zes punten achter op de zestiende plek, waarmee directe degradatie zou worden afgewend.

Het resultaat is wel een strohalm voor Volendam, dat elk van de acht thuisduels hiervoor had verloren. Bovendien hield doelman Mio Backhaus pas voor de tweede keer dit seizoen de nul, nadat dit eerder lukte tegen FC Utrecht.