Mede dankzij 24ste goal Pavlidis wint AZ van Vitesse

Bekijk de samenvatting van AZ - Vitesse

Het was hopen op een stunt voor Vitesse in Alkmaar en ondanks een groot overwicht van AZ zat dat er een behoorlijke tijd in voor de Arnhemmers. Dani de Wit brak in de 53ste minuut de ban voor AZ en Vangelis Pavlidis gooide het duel in het slot: 2-0.

Door de zege blijft AZ meedoen om de derde plaats in de eredivisie en voor Vitesse komt directe degradatie steeds dichterbij.

De stand in de eredivisie.

De Wit dacht AZ al vroeg op 1-0 te hebben gezet, maar de VAR had geconstateerd dat Pavlidis in aanloop naar de goal buitenspel had gestaan. Daarmee bleef het 0-0 en die stand bleef staan tot de rust, ondanks eenrichtingsverkeer richting het doel van Vitesse-keeper Eloy Room.

De Wit kopt raak en raakt paal

Wonder boven wonder hield Room in de eerste helft de nul en in de tweede helft was de eerste kans zowaar voor de bezoekers. Thomas Buitink ontsnapte aan de aandacht van de AZ-verdediging en schoot door de benen van Riechedly Bazoer hard op de vuisten van doelman Mathew Ryan.

Even later was het dan toch raak voor AZ. Dani de Wit kopte een hoekschop knap achter Room.

Dani de Wit viert de 1-0 tegen Vitesse.

Pavlidis leidde zelf zijn 2-0, zijn 24ste goal van het seizoen, in. De eredivisietopscorer snoepte de bal af van Carlens Arcus op de middellijn, gaf mee aan invaller Myron van Brederode en gleed vervolgens diens voorzet in het doel.

Door zijn doelpunt klom de Grriek naar de vierde plek op de topscorerslijst aller tijden van AZ in de eredivisie. Met 52 doelpunten liet hij Mounir El Hamdaoui (51) en Kenneth Perez (51) achter zich. Alleen Kees Kist (212), Pier Tol (85) en Kristen Nygaard (82) maakten er meer.

De Wit raakte in de slotfase nog de buitenkant van de paal en zo bleef het 2-0 in Alkmaar.

Kijk hieronder naar de reacties van Vitesse-middenvelder Marco van Ginkel en AZ-speler Dani de Wit: