NOS Nieuws

Ruim twintig gewonden bij busongeval in Duitsland

Meer dan twintig mensen zijn vannacht gewond geraakt bij een busongeluk in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Een politiewoordvoerder meldt aan persbureau DPA dat er ongeveer zestig mensen in de bus zaten.

De bus raakte op de A44 bij de stad Werl, zo'n 35 kilometer ten oosten van Dortmund, door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam op zijn kant terecht. Er waren waarschijnlijk geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

In de bus zaten zo'n zestig passagiers. Twintig van hen raakten lichtgewond. Een persoon is er slechter aan toe, maar verkeert buiten levensgevaar. In de bus zaten studenten van een vakschool die terugkeerden van een excursie naar Engeland. Een deel van de snelweg werd afgesloten om de bus weg te halen.

Woensdagochtend was er ook een busongeval in Duitsland. Toen raakte een Flixbus in de buurt van Leipzig van de weg. Ook daar waren geen andere voertuigen bij betrokken. Vier vrouwen kwamen om het leven, zes andere mensen raakten ernstig gewond en 29 raakten lichtgewond. Tegen de buschauffeur is onderzoek ingesteld op verdenking van dood door schuld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl