Metershoge vlammen bij de brand in Brunssum
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Grote brand op bedrijventerrein in Brunssum

In Brunssum woedt sinds gisteravond een grote brand op een bedrijventerrein. De Limburgse brandweer meldde dat er stapels houten pallets van in totaal 40 bij 50 meter in brand staan bij een bedrijf dat handelt in pallets, boxen en kisten.

De brand werd rond 20.45 uur gemeld. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Medewerkers probeerden volgens L1 Nieuws vervolgens met heftrucks de brandende pallets uit elkaar te halen om het blussen makkelijker te maken.

Enkele trucks, bedrijfsgebouwen en een deel van de voorraad pallets konden samen worden gered. Rond 01.00 uur meldde de brandweer dat het blussen nog wel enkele uren zou gaan duren.

Schoon hout

Volgens de brandweer is er weinig gevaar voor de omgeving. "Zulke pallets zijn gemaakt van relatief schoon hout, en de wind is zwak dus het risico is vooral voor het terrein zelf", zegt een woordvoerder tegen de regionale omroep.

"De vlammen zijn groot omdat het hout droog is en er door de open structuur gemakkelijk zuurstof bij kan, maar voor de brandweer is dit een schone brand", aldus de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl