Joshua Brenet eerder deze maand in het duel met Vitesse
NOS VoetbalAangepast

Maand cel voor Twente-speler Brenet na tweemaal rijden zonder rijbewijs

FC Twente-speler Joshua Brenet is veroordeeld tot een maand onvoorwaardelijke celstraf. De 30-jarige rechtsback stond terecht bij de politierechter in Almelo voor tweemaal rijden zonder geldig rijbewijs.

Volgens Voetbal International is FC Twente met de verdediger in gesprek om zijn contract te ontbinden.

Het is niet bekend wanneer de celstraf van Brenet ingaat. De verdediger kan nog in beroep tegen de straf en hoeft dus niet meteen zijn straf uit te zitten.

Brenet is bezig aan zijn laatste contractjaar bij Twente en het lijkt er sterk op dat de club na de laatste eredivisiewedstrijd op 19 mei klaar is voor dit seizoen. Als Twente derde of vierde wordt - en daar lijkt het wel op - veroveren ze een Europees ticket en is het spelen van play-offs niet nodig.

Brenet was zelf niet aanwezig op de zitting, waar het Openbaar Ministerie een taakstraf van zestig uur had geëist en een voorwaardelijke celstraf van een week.

De straf voor de tweevoudig Oranje-international, die vorig jaar januari tot tweemaal toe tijdens een verkeerscontrole werd aangehouden zonder rijbewijs, viel aanzienlijk hoger uit dan de eis. "Hij wist dat hij niet mocht rijden", aldus de politierechter. "Als je dat dan toch doet, moet je op de blaren zitten. Alsof je een rode kaart krijgt en toch lekker door blijft voetballen."

Verplichte cursus

Brenet was zijn rijbewijs kwijtgeraakt, toen hij in december 2020 werd betrapt op rijden onder invloed. Dat kwam hem op een boete van 450 euro te staan, maar hij moest ook een verplichte cursus bij het CBR volgen. Omdat Brenet dat laatste niet deed, werd zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

Naast de celstraf moet de Limburger ook nog een taakstraf van twintig uur uitvoeren. Die was hem in november 2021 voorwaardelijk opgelegd voor mishandeling van zijn vriendin en Brenet zat ten tijde van de aanhoudingen nog in zijn proeftijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl