NOS Voetbal

Barcelona wint El Clásico met Brugts als invaller, twee goals Dompig voor Milan

De FC Barcelona-vrouwen hebben de klassieker uit tegen Real Madrid met 0-3 gewonnen en daarmee een voorschot op de Spaanse landstitel genomen. Oranje-international Esmee Brugts begon op de bank. Ze viel een kwartier voor tijd in.

Koploper Barça staat na de zege twaalf punten voor op Real, de directe achtervolger. Er zijn nog negen wedstrijden te spelen in de Spaanse competitie. De doelpunten kwamen in El Clásico van Fridolina Rolfo, Aitana Bonmatí en Caroline Graham Hansen.

Brugts begon ook woensdag al op de bank, toen Barça in de achtste finales van de Champions League van SK Brann won. Vorig weekend stond Brugts tegen UDG Tenerife wel in de basis.

Scorende Dompig

In Italië viel Chanté Dompig op met twee doelpunten voor AC Milan. De aanvalster, die nog niet voor Oranje in actie kwam, maakte die in een wedstrijd tegen Pomigliano, in de degradatiepoule van de Italiaanse competitie.

Dompig (23) werd deze zomer door Milan overgenomen van Empoli. Bij die club werd Dompig vorig seizoen verkozen tot talent van het jaar in Italië. In Nederland speelde ze tussen 2017 en 2020 voor VV Alkmaar.

In Engeland speelde Katja Snoeijs met Everton mee in de derby tegen Liverpool, waar Shanice van de Sanden op de bank bleef. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl