Dick Advocaat tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Hull City
NOS VoetbalAangepast

Advocaat na twee duels ongeslagen met Curaçao, Menzo speelt gelijk met Suriname

Dick Advocaat is het bondscoachschap van Curaçao voortvarend begonnen. Na een 1-0 zege op het Engelse Hull City afgelopen donderdag bij zijn debuut, speelde de ploeg van de 76-jarige Advocaat vandaag gelijk tegen de Turkse club Alanyaspor: 2-2.

En in Almere speelde Stanley Menzo bij zijn terugkeer als bondscoach van Suriname gelijk tegen Martinique: 1-1. Ook dat was een oefenduel. Voor Suriname scoorde Fortuna Sittard-middenvelder Justin Lonwijk.

Curaçao kwam via de geboren Groningers Jearl Margaritha en Leandro Bacuna twee keer op voorsprong, maar zag de nummer tien van Turkije ook twee keer langszij komen: 2-2.

Advocaat had in zijn basiselftal veel plekken gereserveerd voor eredivisiespelers. Onder meer Ajacied Ar'Jany Martha, Sherel Floranus (Almere City FC) en Juriën Gaari (RKC Waalwijk) stonden aan de aftrap. Vitesse-doelman Eloy Room stond op doel.

Advocaat is met de Curaçaose ploeg op trainingskamp in Turkije. De ervaren trainer wil zich met Curaçao plaatsen voor het WK van 2026. Daarvoor zijn in juni kwalificatiewedstrijden tegen Barbados en Aruba.

Suriname kan beschikken over voormalig eredivisiespelers als Ridgeciano Haps en Sheraldo Becker en is in voorbereiding op het kwalificatietraject voor de Gold Cup van volgend jaar. Ook hoopt Menzo zich met zijn ploeg te plaatsen voor het WK van een jaar later.

Oud-keeper Menzo nam het bondscoachschap van Suriname eerder deze maand over van Aron Winter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl