Vicki Becho maakt het openingsdoelpunt en viert dat met Daniëlle van de Donk, die de assist leverde

Van de Donk draagt met assist bij aan zege Lyon, City wint ondanks eigen goal Casparij

Olympique Lyon heeft het doelsaldo in de Franse competitie opnieuw een flinke boost gegeven. De koploper, na achttien duels nog ongeslagen, rekende zaterdag simpel af met Lille. In het noorden van Frankrijk werd het 7-0 voor de ploeg van Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola.

Beide Oranje-internationals hadden een plek in de basisopstelling. Van de Donk leverde met een assist in de vierde minuut een kleine bijdrage aan de ruime overwinning.

Scoringsdrift

De competitie is bekend met de scoringsdrift van Lyon. De ploeg van trainster Sonia Bompastor heeft veruit het beste doelsaldo. Dit seizoen scoorde de lijstaanvoerder in twaalf van de achttien duels minimaal vier keer, in zeven daarvan kwam het minstens vijf keer tot scoren.

In Lille stond Van de Donk met een voorzet aan de basis van het openingsdoelpunt, een kopbal van Vicki Becho. Bij het aanbreken van de rust was de voorsprong opgelopen tot 3-0. In de tweede helft scoorde Lyon binnen een kwartier nog viermaal.

Oranje-international Kerstin Casparij (r) in actie in de stadsderby tegen United

Spannender was het zaterdag in de Engelse Women's Super League, waar Manchester City de stadsderby tegen United met 3-1 won. Door de zege heeft City de koppositie in ieder geval voor één dag overgenomen van Chelsea, dat zondag op bezoek gaat bij het laaggeplaatste West Ham United.

Tweestrijd

City (waar Jill Roord en Kerstin Casparij deel uitmaken van de selectie) is in de race om het landskampioenschap verwikkeld in een tweestrijd met Chelsea, waar Aniek Nouwen onder contract staat. Zowel Roord als Nouwen komt dit seizoen niet meer in actie door een kruisbandblessure.

In het Etihad-stadion zagen 40.000 toeschouwers hoe City met een 2-0 voorsprong ging rusten en die marge dertig tellen na de hervatting uitbreidde. United maakte de eretreffer dankzij een eigen doelpunt van Oranje-international Casparij, die een voorzet van richting had veranderd.

Bayern vergroot voorsprong

Ook in Duitsland kwam de lijstaanvoerder in actie. Bayern München, als enige nog ongeslagen, won de topper op bezoek bij nummer twee VfL Wolfsburg met 4-0 en breidde de voorsprong in de competitie daarmee uit tot zeven punten. Alle doelpunten werden in de tweede helft gemaakt.

Bij Wolfsburg speelde verdediger Dominique Janssen de hele wedstrijd mee en kwamen Fenna Kalma en Lynn Wilms na rust als invaller binnen de lijnen. Jill Baijings kreeg bij Bayern, net als in de voorgaande twee competitieduels, geen speeltijd.