Politieonderzoek bij de woning in Naarden
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Man (80) gewond bij woningoverval Naarden, verdachte opgepakt

Bij een overval op een woning in Naarden is gisteravond laat een 80-jarige bewoner gewond geraakt. De 35-jarige verdachte sloeg op de vlucht, maar kon even later in de buurt van Rotterdam worden aangehouden.

De overvaller belde rond 23.10 uur aan bij de bewoner aan de Johan Willem Frisolaan in Naarden. De man deed zonder argwaan de deur open en werd vrijwel direct aangevallen, meldt NH. Bij de worsteling die volgde, kreeg de 80-jarige man klappen. De verdachte stal een paar zaken en nam ook de autosleutels mee. Vervolgens sloeg hij op de vlucht met de auto van het slachtoffer.

De bewoner bleef gewond achter in de hal van zijn woning, maar was nog wel in staat om de politie te bellen. Die voerde het kenteken van de auto in de zoeksystemen in en wist zo korte tijd later te achterhalen dat de verdachte op de A16 in de buurt van Rotterdam reed.

Vlucht te voet

De politie daar zette de achtervolging in en gaf de man een stopteken. Dat negeerde hij. Wel ramde hij een politieauto. Niet veel later crashte hij met de auto en vervolgde zijn vlucht te voet.

Zelfs toen politieagenten hem rennend inhaalden, verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij stribbelde zo tegen dat de politie zich genoodzaakt zag een paar waarschuwingsschoten te lossen. De man werd overgebracht naar het bureau en zit nog vast.

Ziekenhuis

Over de verwondingen van de overvallen bewoner is niets bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat hij na behandeling in het ziekenhuis is opgevangen door familie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl