Robinho
NOS Voetbal

Voor verkrachting veroordeelde Robinho opgepakt en vastgezet voor 9 jaar

Voormalig topvoetballer Robinho is begonnen met het uitzitten van zijn negenjarige celstraf. De 40-jarige Braziliaan werd veroordeeld voor een verkrachting, elf jaar geleden in Italië.

Robinho werd donderdagavond (lokale tijd) opgepakt in zijn huis in Santos, een kustplaats bij de miljoenenstad Sao Paulo.

In 2017 werd Robinho al bij verstek veroordeeld in Italië. Woensdag nam het hooggerechtshof in Brazilië die straf over. Een Italiaans uitleveringsverzoek werd afgewezen, waardoor hij in Brazilië de cel ingaat.

Verzoek afgewezen

Robinho beweert nog steeds onschuldig te zijn en dat de seks met wederzijdse toestemming was. Een verzoek van zijn advocaat om Robinho op vrije voeten te houden in afwachting van een mogelijk hoger beroep, werd afgewezen.

Het politiekantoor in Santos waar Robinho momenteel wordt vastgehouden

In een tv-interview haalde Robinho zondag uit naar Italië. "Ik heb er vier jaar gespeeld en werd moe van het racisme daar. Helaas bestaat dat probleem daar vandaag nog steeds. Dezelfde mensen die niets tegen racisme doen, zijn degenen die mij deze gevangenisstraf hebben gegeven."

Robinho speelde in Europa voor onder meer Real Madrid, Manchester City en AC Milan. In 100 interlands voor Brazilië maakte hij 28 doelpunten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl