Het pand in Amsterdam
NOS Nieuws

Gebouw Marktplaats, FD en BNR ontruimd na dreiging, politie niet betrokken

In Amsterdam is het pand ontruimd waarin Marktplaats, het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio zitten. Het besluit is genomen door Marktplaats vanwege een dreigement door een gebruiker van het platform. De politie zegt overvallen te zijn door de situatie. "Naar ons weten is er geen reden tot ontruiming."

De bedreiging is geuit bij de klantenservice. Naar aanleiding van het dreigement is "uit veiligheidsoverwegingen" het pand ontruimd, zegt een woordvoerder van Marktplaats. Meer details wil het bedrijf niet geven, behalve dat er aangifte is gedaan. Het is onduidelijk wat de klant precies heeft gezegd of gedaan.

Onderzoek gaande

De politie benadrukt desgevraagd dat de ontruiming niet gedaan is op last van de politie. Er zijn ook geen agenten naar het gebouw gestuurd. De situatie wordt onderzocht en loopt er een gesprek met Marktplaats.

Ook de redactie van BNR werd ontruimd

In het pand bij station Amsterdam Amstel werken honderden mensen. Het is stapsgewijs ontruimd, zeggen medewerkers van verschillende bedrijven in het gebouw. Zo werden bij een restaurant eerst alle gasten naar buiten gebracht en later het personeel.

'Verhuisd tijdens muziekblok'

Ook de nieuwsvloeren in het gebouw zijn leeg. De ontruiming vond plaats tijdens de uitzending van BNR Nieuwsradio. "Het presentatieteam is tijdens een muziekblok verhuisd naar een andere plek", zegt Eugenie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep. De radio-uitzending is verplaatst naar een alternatieve locatie.

Van Wiechen legt uit dat het zekere voor het onzekere is genomen. "Het ging om een bedreiging die echt serieus was, zo heeft Marktplaats ons verteld." Het is nog onduidelijk of alle medewerkers morgen weer het pand in mogen. De bedrijven in het pand zijn daarover nog over in overleg met Marktplaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl