NOS Voetbal

Belgische club ontslaat speler na foto in shirt van concurrent: 'Onacceptabel'

Voetballer Moussa Sissako is door zijn club RWDM, actief op het hoogste Belgische niveau, op straat gezet omdat hij openlijk het shirt van concurrent KV Kortrijk heeft gedragen.

Sissako, die dit seizoen niet meer in actie kan komen door een blessure, plaatste een foto van zichzelf op Instagram waarop hij het shirt draagt van zijn broer Abdoulaye. Die is actief voor Kortrijk, dat eveneens uitkomt in de Belgische Pro League. Eerder deze maand troffen de broers elkaar nog in de competitie.

"Dit is onacceptabel", vertelt RWDM-directeur Maxime Vossen aan de Waalse krant Sudinfo. "Ook al is Moussa geen slecht mens en wenst hij het beste voor de club, het is een houding die we niet kunnen accepteren."

Voor directeur Vossen maakt het niet uit dat het shirt van zijn broer was: "Je kunt niet verschijnen in de kleding van een directe concurrent".

Moussa Sissako (44) ruilt zijn eigen shirt met dat van zijn broer Abdoulaye

De agent van de Malinees international vermoedt dat er andere zaken meespelen. "Omdat hij dit seizoen vanwege een blessure niet meer in actie kan komen, ontbinden ze zijn contract om geld te besparen."

Dat laatste wordt ten stelligste ontkend door RWDM. De speler zelf mag zich weer melden bij het Russische Sotsji, waarvan hij door de Belgen werd gehuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl